Massage

Undrar du varför din hund behöver massage? Den sträcker ju på sig när det behövs och den härstammar från vargen som lever vilt och som inte får någon massage. Ja det är sant, men vi har ju förändrat hundarnas livsstil och kroppsliga utseende. Vi kräver också mycket mer av våra hundar idag de ska utföra moment som ej är naturliga för dom och det ska gå i tempo som ej heller är naturligt för dom.

Hundarna är beroende av oss då vi bestämmer när de ska gå ut på promenad och hur de ska motioneras. Det flesta hundar lever som inne hundar och har inte tillgång till att röra sig fritt i naturen. En hund som är van att vara inne blir lätt kall om den ligger i en kall bil och kan då lätt sträcka sig och få olika skador om den inte värms upp ordentligt. Hundar som alltid går i koppel får inte röra sig ordentligt och kan till följd av detta få muskelrelaterade problem.

Hundar som motioneras ofta och som jobbar med någon av alla hundsporter som finns kan behöva underhålls massage för att fungera bättre. Det finns många problem som kan sitta i muskulaturen, bla finns det många hundar som tex. inte vill hoppa eller ej hoppar tillräckligt högt detta kan ju vara så att hunden har stela muskler. Det är ju inte alltid av illvilja som hunden inte vill utföra ett moment, ibland är det den fysiska förmågan som sätter stopp.

Massagen hjälper till att få fart på blodgenomströmningen och lymfsystemet i kroppen så att slagg produkterna rensas ut. Muskler som är mjuka och välfungerande tar bättre upp näring och återhämtar sig snabbare efter aktivitet och träning. Dessutom frigörs endorfiner vilket leder till ökat välbefinnande som kan hjälpa stressade hundar att varva ner.

Ofta läggs det ner en massa tid på att träna hund och på att den ska vara välborstad och fin. Men lika viktigt att hunden är fin inuti, muskler fungerar som det ska och hjälper till att hålla igång kroppen.

Liksom för oss människor i detta allt mer stillasittande samhälle, där vi blir stela och överviktiga i våra kroppar för att vi rör oss för lite, likaså är det för många av våra hundar det blir lättare överviktiga och har då svårare att röra sig och kan då få olika muskulära problem.

Låt inte hunden gå för länge med stela muskler, låt den skämmas bort ibland och få massage.
Vi själva går inte med smärta för länge men en hund kan inte säga till förrän skadan är gjord.
- Ge den en härlig massage!
Tillbaka